Billedtæpper

Vore ældste forfædre har uden tvivl klædt sig i skind, men allerede for 6000 år siden fandtes der i Babylon en højt udviklet vævekunst.

Textil kommer af texere = at flette, og vævning menes opstået af fletteteknikken.

Det, der har betydning for mig, er ikke bare det færdige resultat, men også selve processen. Hvad sætter den i gang? Det kan være et smukt garn, farven, bare en enkelt tråd, en sten, en tekst, et rum, meget mellem himmel og jord.

Min favoritteknik er nok dobbeltvævningen, der bl.a. har været meget udbredt i Finland. Man arbejder med to lag trend (længdetrådene) på skaftevæven. Det hænder, at jeg i det ene lag bruger en binding med det poetiske navn "rosengang", som stammer fra Sverige. Ved hjælp af pinde plukkes mønsterpartierne op, og hvad der er positivt på den ene side er negativt på den anden, hvilket betyder, at arbejdet også kan hænge frit i rummet.

På et tidspunkt fandt jeg på at placere billeder, tegninger, tekst i det ene lag, væve med papirstrimler etc. Det gav nye muligheder og inspiration til. f.eks. den filosofiske serie vævecollager: "I Kærlighedens navn".

En anden fascination er arbejdet med guld-, sølv- og kobbertråd og at undlade at væve i størsteparten pga. skønheden i sig selv.

Således føles glæden stor ved at kunne blive ved med at prøve nye veje de næste 6000 år.

 

Når mine billeder ikke er på separatudstilling kan et mindre udvalg ses i Odsherred Kunstnernes hus: Huset i Asnæs, Storegade 31, 4550 Asnæs - eller opleves på værkstedsudstillingen på Hjørnegården, Starreklintevej 29, Skippinge, 4534 Hørve.
Reserver tid efter aftale her.